The New England Journal of Medicine

Een 71 jarige vrachtwagenchauffeur (die u hier ziet afgebeeld) heeft 28 jaar lang op de weg doorgebracht en
heeft veel blootgestaan aan ultraviolet A (UVA) straling. De man heeft hierdoor een eenzijdige zonbeschadiging opgelopen aan de kant waar de UV straling door de ruit op zijn gezicht schijnt.  De huid van de man is in de afgelopen 28 jaar geleidelijk dikker geworden.

UVA-stralen worden niet tegengehouden door wolken of vensterglas (in dit geval een ruit van een vrachtwagen) de UVA stralen dringen diep door in de huid.

 

Iedereen die bij ons in de Huidstudio komt voor een huidbehandeling weet dat het item “UV-blocker” na de behandeling altijd besproken wordt. Dit is niet omdat we zo graag een goede UV-blocker willen verkopen maar omdat het een essentieel onderdeel is van goede huidverzorging. Juist nu we weer de “mooie” bruine tint kwijt raken is vaak zichtbaar wat de zon met jouw huid heeft gedaan. Pigmentvlekken in het gelaat, décolleté en de rug van de handen. Ook zie je vaak donkere vlekken in de hals die zijn ontstaan door gebruik van parfum/aftershave in combinatie met UV-licht.

 

Als je geluk hebt vervagen de vlekken weer. Zijn de vlekken prominent aanwezig, dan zullen ze bij de eerstvolgende blootstelling aan UV-licht zonder bescherming donkerder worden. De schade in de huid is dan permanent en kunnen we verbeteren door peelings en het gebruik van een pigment lightener thuis.

 

Overdadig UV-licht zonlicht brengt behalve de gevaren voor huidkanker ook snellere veroudering van de huid met zich mee en schaadt het bindweefsel en de elastinevezels.
Veelvuldige blootstelling aan zonlicht geeft snellere afbraak van elastine in de huid. Dit brengt eerdere en meer uitgebreide rimpelvorming met zich mee. Een andere oorzaak van snellere huidveroudering.

 

Nog beter is natuurlijk voorkomen en dat doe je door iedere dag……..ja, het hele jaar door een UV-blocker te gebruiken. Wil jij weten of jouw huid schade heeft ondervonden? Kom eens langs voor een gratis skinscan en zie zelf hoe de huid eruit ziet.

 

Fijne dag,

 

Annette

CategoryNieuws

Neem contact op      06-55771590