Nu we onze neus en mond al geruime tijd met een mondkapje bedekken ontstaat er een nieuw huidprobleem – Maskne.

“Maskne-puistjes ontstaan ​​op het onderste deel van het gezicht door het langdurig dragen van een mondmasker. Maske is het type acnemechanica, dat verwijst naar de irritatie die wordt gevormd door overmatige druk, hitte en wrijven tegen de huid.

Wanneer je ademt of praat vangt het mondmaker veel warme vochtige lucht op. Dit is een ideale voedingsbodem voor de groei van schimmels en bacteriën. Dit in combinatie met het bewegen van het masker op de huid kan bestaande acne verergeren of indien je geen puistjes had doen ontstaan.

We geven je graag tips hoe je dit kunt voorkomen of indien je het hebt kan behandelen.

Gebruik je een herbruikbaar masker, was het dan met een parfumvrij wasmiddel in de wasmachine op 60 graden en droog het bij voorkeur in de droger. Draag het beslist niet als het nog iets vochtig is.  Als je een wegwerpmasker gebruikt, is het verleidelijk om het steeds opnieuw te gebruiken.
Het kan echter een broedplaats voor bacteriën zijn, dus vervang het masker geregeld.
Katoenen maskers laten de huid het beste ademen.

Huidverzorging – keep it simple!

De huid is uit balans en is er bij gebaat om niet over geactiveerd te worden.
Hoe meer ingrediënten er op de huid zitten, hoe groter de kans op irritatie. Blijf bij de basis.

Gebruik geen scrubs met korreltjes of make-up reinigingsdoekjes!  Was uw gezicht ’s ochtends en’ s avonds voorzichtig met een lichte reinigingsgel. Dep de huid daarna goed maar voorzichtig droog met een schone handdoek. Dep daarna de huid na met een tissue. Laat de huid goed drogen en breng dan een hydraterende crème aan.

Vermijd vette of dikke producten. Deze kunnen ervoor zorgen dat je sneller gaat zweten en dat de poriën verstopt raken. Probeer make-up zoals dekkende foundation te vermijden wanneer je een masker draagt, zodat je huid kan ademen.
Een luchtige gekleurde dagcrème of een minerale poeder is geen enkel probleem.

Als jouw huidverzorgingsprogramma doorgaans uitgebreid is en uit verschillende producten bestaat, wil je misschien het aantal producten voorlopig verminderen. Geef de huid de tijd om te herstellen en de ontsteking te verminderen.

Mannen en een mondmasker

De combinatie van warme lucht door ademen tegen het masker en gezichtsbeharing, baarden en snorren,  is niet prettig.
Gebruik s’morgens en s’avonds een wasgel en toner met fruitzuur om de huid en haren goed te reinigen en gebruik daarna een lichte moisturizer. Let er goed op dat jouw snor en baard volledig droog zijn voor het opzetten van het masker.

CategoryNieuws

Neem contact op      06-55771590