Jeugd huidbehandeling

Puistjes en onzuiverheden ontstaan door een verstopping van talgkliertjes die al of niet wordt gevolgd door een ontsteking.
In dit proces zijn drie stappen te onderscheiden:
• Verhoogde productie van talg
• Versnelde afbraak en afstoting van dode huidcellen
• Groei van bacteriën

In de puberteit neemt de productie van hormonen toe. Vooral de androgene hormonen zorgen ervoor dat de talgklieren groter worden en meer en dikkere talg gaan produceren. De kans op verstopping van de uitvoergang van talgklieren wordt hierdoor groter.

• Versnelde afbraak en afstoting van dode huidcellen
In de puberteit worden dode huidcellen snel afgebroken en afgestoten. Daarnaast hebben deze dode huidcellen in deze periode de neiging om aan elkaar vast te klitten.
In combinatie met de overproductie van talg ontstaan er een soort dakpannen die de talgklieren afsluiten. Dit is te zien als witte of zwarte comedonen.

• Overgroei van bacteriën
Iedereen draagt op zijn huid een aantal bacteriën met zich mee. Eén daarvan is de Propioni bacterie, een bacterie die leeft van talg. In verstopte talgklieren vermenigvuldigt deze bacterie zich en kan zodoende een ontsteking veroorzaken. Dit is te zien als papels en pustels.

Hoe verloopt de behandeling?

Allereerst vullen we samen een intakeformulier in. We spreken door hoe jij jouw huid nu reinigt en verzorgt en ik geef je tips en tricks hoe je dit eventueel kan verbeteren. Daarna zal ik de huid inspecteren en in kaart brengen hoeveel ontstekingen, whiteheads en blackheads er te zien zijn.
Daarna ga je lekker in de behandelstoel liggen en starten we de behandeling door de huid te reinigen, te peelen en om zoveel mogelijk onzuiverheden te verwijderen. Dit gebeurt op een subtiele manier waardoor we ernaar streven jou zo min mogelijk discomfort te bezorgen en de roodheid tot een minimum te beperken.

Het meeste succes wordt behaald als je de behandeling in eerste instantie regelmatig herhaalt tot de huid rustiger wordt. Het thuis verzorgen van de huid is hier een heel belangrijk onderdeel van.

Jeugd behandeling tot 21 jaar

69,00 60 minuten

1e behandeling, intake en gelijk behandelen

Maak een afspraak

Jeugd behandeling tot 21 jaar

49,00 45 minuten

Vervolg behandeling (binnen 6 weken)

Maak een afspraak