Wat is couperose precies?

Wanneer er sprake is van een toename van kleine bloedvaatjes in het gelaat spreken we over couperose. Het ziet eruit als een netwerk van ontelbare kleine bloedvaatjes die zeer zichtbaar zijn en een permanent rode (soms ook blauwe) kleur aan de huid geven. Geheel onschuldig maar meestal wordt het wel als cosmetisch storend ervaren.

Hoe ontstaat het?

Meestal ligt er wel een genetisch component aan ten grondslag. Bij mensen met een dunne blanke huid zal het ook eerder voorkomen. Ook veelvuldige blootstelling aan zonlicht en zonnebank kan een oorzaak zijn van de ontwikkeling van couperose. Vaak zie je dat het nuttigen van alcohol en kruidige gerechten de roodheid doet opvlammen door de verwijding van de bloedvaten en geeft dit een gloeiend gevoel aan de huid.

Wat kunnen wij er aan verbeteren?

Ontsierende vaatjes op de wangen en neus kunnen behandeld worden volgens de diathermie methode.
Hierbij worden vaatjes aangetikt met een klein verhit naaldje waardoor deze dichtschroeien.
Afhankelijk van de hoeveelheid couperose kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Is de behandeling pijnlijk?

Het aantikken van de vaatjes geeft een warm gevoel. Indien gewenst kan de huid van te voren verdoofd worden met Emla crème. Dit is echter een recept plichtig medicijn en kan verkregen worden bij uw huisarts. Dit wordt 20 minuten voor aanvang van de behandeling aangebracht en zorgt ervoor dat het scherpe gevoel verdwijnt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de hoeveelheid couperose zijn er 1 of meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling?

Er komen kleine korstjes op de huid waar het vaatje is aangetikt. Deze korstjes vallen er vanzelf af. Het is van groot belang niet aan de korstjes te krabben of te pulken. Gebruik de Nimue pre/post crème zoals u is uitgelegd. Dit bevorderd de genezing! De eerste dagen is het belangrijk dat u niet te intensief sport, geen sauna of zonnebankgebruik. Gebruik altijd een SPF 40!

Deze behandeling wordt niet uitgevoerd als de temperatuur onder de 6 graden is, of boven de 21 graden. Bij erge koude en warmte is het vrij zinloos om een behandeling toe te passen. De bloedvaten kunnen niet herstellen en de plaatsen waar de behandeling heeft plaatsgevonden knappen direct weer open.

Klik hier voor meer informatie.

CategoryNieuws

Neem contact op      06-55771590